Gerçek Kehribar Tesbih Nasıl Anlaşılır?

İnsanların fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerinde oldukça faydası bulunan kehribar taşından kolye, tesbih, yüzük gibi pek çok aksesuar tasarlanır. Özellikle kehribar taşından tasarlanan tesbihler şık tasarımları ile göz doldurur. Erkeklerin vazgeçilmez tutkusu olan kehribar tesbihler günümüzde kadınlar tarafından da tercih edilmektedir. Sağlık açısından oldukça faydalı kehribar taşının piyasada çok fazla sahte ürünleri bulunur.

Gerçek kehribar taşını anlamak için bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Kehribar taşının ilk etapta sahte olup olmadığını kokusundan anlamak mümkündür. Gerçek kehribar taşına sıcak metal de değdirildiğinde ortaya reçine kokusu çıkar. Kehribar taşının çok farklı renkleri bulunur. Gerçek kehribar taşınım bir bardak içerisine tuz atarak da sahte olup olmadığını anlamak mümkündür. Tuzlu su içerisine atılan kehribar taşları su içerisinde yüzüyorsa orijinal taş olduğu anlaşılabilir.

Kaliteli ve Orijinal Kehribar Tesbih Nereden Alınır?

Kehribar taşlarından üretilen tesbihler son günlerde en çok tercih edilen tesbih modelleri arasında yer alır. Kehribar bir çam çeşidinin fosilleşmiş reçinesinden elde edilir. Oldukça geniş bir geçmişe sahip kehribar taşlarının birçok çeşidi bulunur. Osmanlı döneminde de çok sık kullanılan kehribar taşı tesbihleri göz alıcı güzelliklere sahiptir. Ancak kehribar tesbihlerin piyasada çok fazla sahte ürünleri bulunur.

Sahte kehribar taşı ile tasarlanan tesbihleri ilk görüşte anlamak mümkün değildir. Bu nedenle kehribar tesbih alırken firmanın araştırılması gerekir. Firmamız birbirinden farklı modellere sahip kehribar tesbihlerin sertifikalı ve garantili satışını yapmaktadır. Ürünlerimizin hepsi orijinal ve kaliteli ürünlerdir. Sahte ve orijinal olmayan kehribar tesbihler kısa süre içerisinde deforme olur.

Tesbih Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tesbih yapımında kehribar, oltu, gümüş altın gibi pek çok madde kullanılır. Kehribarın değerini belirleyen kullanılan taşın özelliğidir. Kehribar taşı ile üretilen tesbihler erkeklerin en çok tercih ettiği modeller arasında yer alır. Kehribar taşı doğada çok az bulunan bir maddedir. Gerçek kehribar taşı olarak bilinen damla kehribar tesbihler fiyat olarak biraz daha pahalıdır. Ayrıca özel işçilik ile üretilen tesbih modelleri de fiyat olarak biraz daha yüksektir. Birbirinden şık ve kaliteli tesbih modellerinin her bütçeye uygun modellerini firmamızda bulabilirsiniz.