Tesbih, farklı özelliklerdeki taşların ipe dizilmesiyle oluşan bir aksesuardır. Erkeklerin vazgeçemediği aksesuarlar arasında yer alan tesbihin, oldukça uzun bir geçmişi bulunur. Geçmişten günümüze kadar gelen tesbihin günümüzde pek çok modellerini bulmak mümkündür. Tesbihin bileşenleri; taşlar, ip, püskül gibi parçalardan oluşur. 

Farklı tarzlarda ve modellerde üretilen tesbihler, kullanılan taşın türüne ve taş sayısına göre farklı kategorilerde incelenir. Günümüzde en çok tercih edilen tesbih modelleri, özel taşlardan üretilmiş tesbihlerdir. En çok tercih edilen tesbih modelleri; ağaç, kehribar, gümüş, altın ve doğal taşlardan tasarlanır. Kehribar, oltu gibi doğal taşlar, gümüş işlemelerle süslenmesi ile ortaya çıkan tesbih modelleri en çok satılan modeller arasındadır.

Tesbih Çeşitleri

Osmanlı'dan günümüze kadar gelen tesbihler, her geçen gün farklı tasarımları ile karşımıza çıkmaktadır. Kuka tesbihleri, Osmanlı döneminde olduğu gibi günümüzde de en çok tercih edilen tesbih modelleri arasında yer alır. Kuka tespihleri, Coco bitkisinin meyvesinden elde edilen taşlar ile üretilir. Antibakteriyel özelliğe sahip kuka tesbihler, gümüş ve altın işlemeleri ile göz alıcıdır. Tıbbi açıdan insanlar için oldukça faydalı kehribar taşından üretilen tesbihlerde, en değerli tesbih modelleri arasında yer alır. 

Kehribar taşının en çok tercih edilen çeşitleri fosil, damla ve ateş çeşitleridir. Gümüş tesbihler her zaman en çok kullanılan şık tasarımlara sahip tesbihlerdir. Klasik ve spor tarza uygun gümüş tesbihler, vazgeçilmez tesbih çeşitlerindendir. Tesbih koleksiyonlarının başköşesinde gümüş ve altın madeninden yapılan tesbihler bulunur. Tesbih çeşitleri arasında doğal taş tesbihler, görselliği ve insanlar üzerindeki olumlu etkisi ile çok fazla tercih edilir.

Tesbih Tutkusu

Kültürümüzde tespih çekme, İslamiyet inancı ile birlikte başlamıştır. Halen günümüzde de devam eden tesbih çekme, kişilerin stres atma ve rahatlama amacıyla kullandığı bir aksesuar haline de gelmiştir. Özellikle erkekler için tesbih kullanımı bir tutkudur. Tesbih üretiminde kullanılan özel taşlar, tesbih kullanımını artırmıştır. Günümüzde erkeklerin yanı sıra kadınlar arasında da tesbih kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır. Birçok kişinin tesbih koleksiyonları bulunur. Birbirinden şık ve dayanıklı tesbih modellerini firmamızdan bulabilirsiniz.