Kehribar Tesbih Kullanmanın Faydaları

Kehribar taşı, faydalarından dolayı günümüzde tesbih, kolye, yüzük, bileklik gibi birçok aksesuar da kullanılmaktadır. Özellikle erkeklerin vazgeçilmez tutkusu olan tesbihler, kehribar taşı ile yapıldığında muhteşem bir sonuç ortaya çıkar. Kehribar taşı, onlarca yıl önce fosilleşmiş bir çam ağacı türünün fosilleşmiş reçinesidir. Kehribar taşı; bataklıklar, deniz kıyıları, akarsularda toplanır. 

Kehribar taşı ile tasarlanan tesbihler, insanın fiziksel ve psikolojik yapısı üzerinde çok fazla olumlu etkisi bulunur. Yapılan araştırmalar sonucunda kehribar taşının insan sağlığı için çok faydalı mucizevi bir taş olduğu belirtilmiştir. Kehribar taşı, eski çağlarda da tedavi amacıyla kullanılmıştır. Kehribar taşı ile üretilen tesbih modellerinin, kalp krizi riskini azalttığı tespit edilmiştir. Ayrıca Kehribar taşının, ağrı kesici özelliğinin olduğu, sinir hastalıkları, duygusal travmalar gibi psikolojik hastalıklar üzerinde tedavi edici özellikte olumlu etkisinin olduğu kanıtlanmıştır. Kehribar tesbihleri, insanları ruhsal ve zihinsel olarak da rahatlatır.

Kehribar Tesbih Modelleri

Geçmişten günümüze kadar gelmiş ve hala birçok kişi tarafından kullanılan tesbihlerin, birbirinden farklı pek çok modeli bulunur. Kehribar taşının sağlık açısından faydalı olması ve görünüm olarak da güzel olması nedeniyle birçok kişi kehribar tesbih modellerini tercih etmektedir. Oluşumu çok uzun yıllar süren kehribar taşı ile üretilen teşbihlerin, yüzlerce farklı renk tonu bulunur. En çok tercih edilen ve bilinen kehribar tesbih çeşitleri arasında damla, fosil, sıkma ve ateş kehribar çeşitleri yer alır. Bunlar içerisinde en doğal olarak bilinen damla tesbih çeşididir. Kehribar tozlarının sıkıştırılması ile sıkma kehribar elde edilir.

Kehribar Tesbih Renkleri

Kehribar taşının, yaklaşık 256 farklı tonu bulunur. Kehribar taşlarının, turuncu ile altın renkleri arasında tonları da mevcuttur. Ayrıca Kehribar taşının kırmızı, kahverengi ve turuncu renklerinde tonları da vardır. Oldukça değerli bir taş olan kehribar taşı, çok yüksek derecelerde ısıtıldığında yumuşayarak rengi kırmızıya dönüşür. Kehribar taşının muhteşem rengi ile altın ve gümüş süslemeler bir araya geldiğinde birbirinden özel tasarımlar ortaya çıkmıştır. Kehribar taşı kullanılarak elde edilen estetik görünümlü, kullanım kolaylığı bakımından rahat, kaliteli ve sağlıklı birçok tesbih modelini firmamız aracılığıyla temin edebilirsiniz.